شکر
اثر شکر بر روی سیمان و بتن بستگی به ترکیب شیمیایی سیمان و مقدار شکر مصرف شده دارد. درصدهای مختلف این ماده نتایج مختلفی را نشان میدهد.
این ماده تا درصد معینی باعث تسریع زمان گیرش میگردد ولی اگر مقدار آن از درصد معینی فراتر رود زمان گیرش را به تأخیر میاندازد.
نتایج تحقیقات نشان میدهد که شکر به میزان 0/05 تا 0/8 درصد وزنی سیمان میتواند به صورت یک کندگیر کننده معمولی عمل نماید و اگر مقدار آن از میزان فوق فراتر رود میتواند روند هیدراسیون را به نحوی تغییر دهد که گیرش پس از 3 روز انجام گیرد و یا گیرش اصلاً انجام نشود.